Onko henkilöstösi terveys huomioitu yrityksen strategiassa?

salud-prioridad-empresa-wefitter-blog

Henkilöstön terveyden huomiotta jättäminen voi tulla kalliiksi. Nyt, kun valmistelet strategista henkilöstöresurssi-suunnitelmaa tälle tai tulevalle vuodelle, kerromme 5 syytä, miksi terveyden pitäisi olla etusijalla.

5 syytä tulevat tässä

1. Terveydenhuollon kustannukset kasvavat

Terveydenhuollon menot ovat vuosi vuodelta entistä suuremmassa osassa kansantalouden mittakaavassa. Vuonna 2005 terveydenhuollon menot muodostivat bruttokansantuotteesta 8 prosenttia, 2010 8,87 prosenttia ja vuoteen 2015 mennessä osuus oli kasvanut jo 9,45 prosenttiin BKT:stä.

Olipa maksajana sitten työnantaja tai vakuutusyhtiö, sairauspoissaolot tulevat kalliiksi.

Työterveyden hoitoketjuun ja ennaltaehkäisyyn tulee usein kiinnittäneeksi huomiota vasta silloin, kun se ei syystä tai toisesta toimi kuten kuuluisi. Sairauspoissaolojen hinnaksi on Elinkeinoelämän Keskusliitto määritellyt keskimäärin 350 euroa per päivä, mutta erityisesti asiantuntijaorganisaatioissa hinta voi nousta jopa tuhanteen euroon.(Lähde: Kauppalehti)

2. Epäterveellisiä elämäntapoja omaavat työntekijät ovat kalliita

Työntekijät, joilla on suuria terveysriskejä kuten ylipaino, tupakointi, tai korkea verenpaine maksavat yritykselle 25 prosenttia enemmän kuin terveysriskittömät kollegansa.

He ovat myös 18% vähemmän tuottavia kuin terveemmät työntekijät, vastaten 2 kuukauden työmäärää poissaoloissa.

Fyysisesti passiivisille ja vähän liikkuville työntekijöille kertyy enemmän sairauspoissaoloja, Maksavat 25% enemmän yritykselle vastaten 2 kuukauden työmäärää

Auta työntekijöitäsi olemaan tuottavampia näillä yksinkertaisilla vinkeillä.

3. Työntekijät eivät noudata terveitä elämäntapoja

Ylipainoisuus lisääntyy joka puolella maailmaa .Suomessa on lihavia Ruotsia enemmän, mutta maailmassa olemme vain keskitasoa, kertoo 195 maan vertailu.Lihavien (painoindeksi on 30 kg/m² tai enemmän) osuus oli 2010-luvun alussa yli kaksinkertainen verrattuna 1980-luvun alkuun. 2010-luvulla lihavien osuus on vielä hieman kasvanut.

25 prosenttia suomalaisista ei liiku ollenkaan.THL:n 2018 tuoreiden tilastojen perusteella yli neljännes suomalaisista ei liiku juuri lainkaan. Toisaalta samaan aikaan yhä useampi jumppaa jatkuvasti.

4. Elämäntapamuutokset voivat vähentää huomattavasti työntekijöiden terveydellisiä riskejä

Monet terveyteen liittyvät ongelmat voidaan estää paremmilla elämäntavoilla: ravitsemus- ja liikuntatottumuksilla.Yritysten hyvinvointiohjelmat  (Corporate Wellness) ovat erinomainen tapa ohjata näitä muutoksia ja saada pysyviä tuloksia.

HEINEKEN onnistui vähentämään 10% henkilöstönsä ei-aktiivista elämäntyyliä 60 päivän aikana WeFitterin ohjaaman urheiluhaasteen avulla.

5. Yrityskulttuuri edistää hyvinvointia.

Koska vietämme suurimman osan ajastamme työpaikalla, hyvinvoinnin edistäminen osana yrityskulttuuria vaikuttaa suuresti yrityksen tuottavuuteen.

Liisa työskentelee  37,5 tuntia viikossa työhyvinvoinnin tärkeyden tiedostavassa maahantuontiyrityksessä. Työkaverit pyöräilevät ja kävelevät, henkilöstöravintolassa on tarjolla terveellistä ruokaa, yritys järjestää hyvinvointikoulutuksia ja  -tapahtumia, jotka kannustavat koko joukkoa liikkumaan. Esimerkkimme Liisa on todennäköisesti hyvässä kunnossa, sekä henkisesti ja fyysisesti. Tämä näkyy hänen työpanoksessaan positiivisesti.

Liian usein arkipäivä toimistolla kuluu tietokoneruudun ääressä kahvia hörppien. Päivän ainoaksi liikunnaksi jää matka autolle ja takaisin.

Sijoitus työntekijöiden terveyden parantamiseen vaikuttaa suoraan yrityksen tulokseen. Jos tuottavuuden lisääminen ja kustannusten vähentäminen ovat yrityksesi kannalta tärkeitä, työntekijöidesi terveys ei voi olla menestymisen esteenä.

Henkilöstön hyvinvointi on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Oletko jo miettinyt mikä strategia voisi toimia juuri teillä? WeFitter voi auttaa tämän selvittämisessä.

Related Posts

Leave a comment

WordPress Video Lightbox Plugin